80 skolelever provade på golf

Thunman 2016 Thunman 2016
Thunman 2016 Thunman 2016
Thunman 2016 Thunman 2016
Thunman 2016 Thunman 2016
Thunman 2016 Thunman 2016
Thunman 2016 Thunman 2016

80 elever från Thunmanskolan i Knivsta, årskurserna 5 och 6, provade på golf på Vassunda GK den 10, 12 och 13 maj. Eleverna kom per buss i grupper. Under en halv dag vardera slog de från rangen och puttade på den ondulerade övningsgreenen. Förra året gjordes motsvarande arrangemang för elever från Alsike skola.

Nytt för i år var att juniorkonsulenten Mikael Lundén från Svenska Golfförbundet fanns på plats för att medverka. Han hade med sig en del nya träningsredskap som används introducera ungdomar i den ädla sporten golf. Från klubben deltog vår pro Mattias Pettersson och Per-Åke Henriksson som är ansvarig för medlemskommittén och juniorkommittén.

”Jättekul, svårt att träffa bollen, jippie jag slog 50 meter, nu vet jag hur man ska göra, svårare än minigolf, uj vad bollen rullar, aj där missade jag hålet, skitkul, nu har jag puttat i alla tre bollarna, jag vill fortsätta spela golf”, detta var några av de spontana kommentarerna från eleverna. Det var verkligen med stor entusiasm och glädje som eleverna testade golfens utmaningar.

-Vi vill öka intresset för golf och helt enkelt låta eleverna prova på. Klubben ser gärna fler medlemmar och inte minst juniorer. Då kan det på detta sätt vara en bra idé att väcka intresset, säger Per-Åke Henriksson.

- I år var det Thunmansskolans tur och förra året Alsike. Vår ambition är att fortsätta med flera av Knivstas skolor. I den här åldern har man provat en del fritidsaktiviteter och vill gärna testa nya. Det är därför som vi vänder oss till elever i klasserna 5 och 6. Vi skickar med ett brev hem till vårdnadshavarna där vi erbjuder utbildning för de elever som vill fortsätta inom golfen, fortsätter Per-Åke Henriksson.

Bilder och text: Sören Densjö