Föreningsgolf: 67 säsonger på golfbanorna – vann segerpokal på Vassunda

Industriförbundet 2016
Peter Sundgren vinnare i Industriförbundets Alumners golftävling på Vassunda GK i juni 2016 håller segertalet. Peter började spelade golf för 67 år sedan som 7-åring. I sin ungdom hade han stora framgångar i Europa. Senast, i maj i år,  kom han på tredje plats i den stora golfturneringen Hela Gotland.

Samla kompisar, kollegor eller tidigare arbetskamrater till golfspel på Vassunda. Golfen ger möjlighet att under trevliga former träffas för socialt umgänge. På klubben tar vi mot många grupper som vill tävla men framförallt umgås.

Industriförbundets alumner, dvs en förening för medarbetare som jobbat på tidigare Sveriges Industriförbund, har drygt hundra medlemmar och genomförde i veckan sin golftävling för 2016 på Vassunda. Industriförbund och Svenska Arbetsgivareföreningen gick samman 2001 och bildade Svenskt Näringsliv.

Tävlingen kallas PERsonalslaget och vandringspriset är instiftat av en tidigare VD på Industriförbundet Per Olofsson. Först intogs en välsmakande lunch varefter deltagare gav sig ut på en bana som verkligen var inbjudande och av högsta kvalitet. För de flesta var det första gången som de spelade på Vassunda.

Segraren var inte bara fokuserad utan gav på flera hål sitt uttryck för banans skönhet. ” Ni har verkligen lyckats skapa en naturskön bana. Hål 7 fångar sannerligen upp landskapet Uppland och hål 10 är mycket behagfullt”, sade Peter till de övriga i hans boll.

Banan och klubben fick ett högt betyg av deltagarna och alla sade att de gärna kommer tillbaka. En spännande och variationsrik bana med snabba och ondulerade greener var kommentarerna.

Så, samla ihop ett gäng. Kom ut till Vassunda, tävla och spela trevlig golf med Dina kompisar.